7. prosince 2012

Dobroty

Ahoj, 

dnes Vám chci představit novou rubriku, která bude tak trochu o jídle :) Nejsou to přímo recepty - to byste si asi mysleli, že si z Vás dělám legraci, spíš takové "návody na dobroty", které přijdou vhod, když doma (skoro) nic není a Vy máte velký hlad (a ještě větší chuť :). Snad se Vám to bude zamlouvat a třeba si podle mých tipů i něco "uvaříte". 

Dobrou chuť :)

A aby to nebyl jen takový suchý článek, mám pro Vás první "sranda jídlo".


Italské špagety


Suroviny

Špagety
Mozzarela
Rajče 
Mražený listový špenát
Česnek
Olej

Záměrně není uvedeno přesné množství - řiďte se chutí a svými možnostmi, aneb, jak pravil klasik, přiměřeně.

Postup :

Podle  návodu na sáčku uvaříme špagety - do hrnce si dáme vodu, přivedeme k varu - poznáme to tak, že voda začne bublat, potom přiměřeně osolíme a kápneme trošku oleje (aby se špagety neslepily). Špagety vaříme v odkrytém hrnci dokud nejsou dost měkké - což zjistíme tak, že je přiměřeně ochutnáváme. Pokud se Vám zdá, že "už jsou skoro hotové, ještě je tam chvíli nechám", tak nastal ten správný čas je vypnout - protože jinak se jednoduše rozvaří a pak to není nic moc. 

Mezitím, co se nám vaří voda na špagety, si připravíme špenát - jednoduše tak, že ho necháme na trošce oleje v kastrůlku rozpustit (je dobré ho podlít trochou vody, aby se nepřipaloval), dochutíme solí a stroužkem rozmačkaného česneku. Špenát je hotový ve chvíli, kdy je úplně rozmražený :)

Voda na špagety se nám vaří, špenát se rozehřívá, tak si připravíme rajče a mozzarelu - oboje si nakrájíme na plátky. A vyčkáváme.

Uvařené těstoviny slijeme - dobrou službu nám prokáže speciální cedník na těstoviny nebo i obyčejný cedník - pokud nemáme cedník, prostě hrnec přiklopíme pokličkou a slijeme tak. 

Špagety si naaranžujeme na talíř, na ně dáme špenát a navrch nakrájenou mozzarelu a rajče. 

Je to rychlé, jednoduché a výborné :)





K názvu a provedení mě inspirovala (kromě obsahu ledničky, samozřejmě) pizza stejného názvu, na které je místo mozzarely sýr riccota a suroviny jsou poskládané ve třech pruzích, takže evokují italskou vlajku.

Malá poznámka závěrem - je mi jasné, že umíte uvařit těstoviny. Ale co by to bylo za návod bez pořádného postupu? :) :)

1 komentář:

  1. Už jsem si říkala jestli tohle má být nějaký vtip :)

    OdpovědětVymazat