11. ledna 2013

Zdravá zelená polévka

Ahoj,

dnes mám pro Vás "recept" na pórkovou polévku. Jestli máte rádi pórek tak, jako já, určitě si pochutnáte a nedá Vám to vůbec žádnou práci, ostatně jak už je v téhle rubrice zvykem. Protože nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili :)






Suroviny: 

Pórek
Brambory
Máslo
Bujon (masox)
Tavený sýr
Vajíčko


Postup:

Na rozpuštěném másle si krátce orestujeme pórek nakrájený na kolečka. Máslo je tady důležité, dodává tu správnou chuť a vůni. Orestovaný pórek zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu (já používám obvykle kuřecí). Oloupané brambory - stačí dvě až tři malé nebo jedna velká - nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Vaříme asi 15-20 minut od doby varu. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Tenhle krok je také důležitý, protože nám polévku zahustí. Pro zjemnění chuti přidáme tavený sýr - nemusí být a do vařící polévky pomalu nalijeme rozšlehané vajíčko nebo dvě. Ještě minutku povaříme, aby nám vajíčko dokonale ztuhlo. Pokud bychom ho nerozšlehali nebo ho do polévky nalili najednou, vznikne nám jedna nevzhledná koule, což není účel. 

K polévce jsou výborné krutonky z opečeného chleba nebo rohlíku, nakrájeného na kostičky.

Dobrou chuť :)





Žádné komentáře:

Okomentovat