7. června 2014

Mateřská dovolená

Ahoj, moji milí :)

Žiju, ale nestíhám :) 

Nicméně mám děsnou chuť trošku oprášit blog - i když na nějaký ten skutečný článek si budeme muset Vy i já ještě počkat - přináším tedy aspoň pár postřehů, které jsem zjistila jako už dvojnásobná máma na mateřské.

Nevadí, když má starší dítko tričko naruby - hlavně, že si ho obleče samo. Stejně si toho všimnete až někdy v půlce dne :)

Nevadí, že zrovna není žádné čisté nádobí, beztak je lednička prázdá (třikrát hurá on-line nákupům z Tesca!)

Koš plný nevyžehleného prádla? Při troše snahy se v něm určitě najde nějaký kousek s nežehlivou úpravou - a stejně už se udělalo teplo :)

Vždycky jsem si přála mít aspoň dvě ruce navíc, abych se stihla postarat o JEDNO dítě i o domácnost. Teď mám děti dvě a ruku povětšinou jen jednu a taky to jde :) :)

Vměstnat přesud z bodu A do bodu B do tříhodinového intervalu mezi kojeními je celkem oříšek, obzvlášť, když k tomu připočtete ještě vypravování a fakt, že máte někde být nedej bože na čas... 

Děti skoro nikdy nespí ve stejnou dobu, i když by mohly... :) :)

Nemá cenu si kupovat časopisy nebo novou kosmetiku - stane se z nich (přinejmenším dočasně) jen další věc, ze které je třeba utírat prach

Chodit na dětská hřiště nebo na návštěvy je kontraproduktivní - většinou se tam potkáte s dalšími matkami, které mají jako hlavní téma opět děti - je to jako by si profesionální hokejista chodil odpočinout na trénink :)

Na všechno, co jste naučili starší dítko, můžete samozřejmě v případě miminka zapomenout - můžet mu sice říct, ať se obleče nebo si umeje ruce, ale ono to neudělá - přinejmeším ještě pár let ne :) :)

Občas přemýšlíte, do kolika let se dá dítě nacpat do babyboxu :) :)

Občas nepřemýšlíte vůbec :D

....

Mohla bych ještě chvíli pokračovat (ale mám pocit, že už bylo řečeno vše a navíc se následník trůnu dožaduje krmení), každopádně Vás chci ujistit, že mít děti je krásné, jen Vám - přinejmenším na nějakou dobu - úplně obrátí život vzhůru nohama :) :)

A tady máte jeden důkaz, že to opravdu stojí za to :)




2 komentáře:

  1. Vtipné, trochu i dojemné (nějak mi lítaj hormony, pardón). Ať je malá zdravá a maminka pořád tak fajn holka jako se z blogu zdá být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, i když je to chlapeček :)
      A jinak je to hlavně pravda do posledního puntíku :)

      Vymazat