13. července 2013

Čokoládové čoko muffiny

Ahoj, moji milí :)

Tak jsem se zase vrhnula na vaření a pečení :) 

Možná si říkáte, že název dnešního příspěvku je trošku zvláštní - ale vysvětlení je prosté. Muffiny jsou dvojnásobně čokoládové - základní těsto je kakaové a uvnitř je ještě hořká čokoláda :) Můžete čokoládu úplně vynechat, nahradit ji třeba malinami nebo borůvkami (mňam!), banánem, prostě jak je libo :) Jsou snadné, rychlé a výborné! Co si přát víc? :)


Čokoládové čoko muffiny

Ingredience:

220 g polohrubé mouky
100 g cukru
125 g másla (nebo Hery)
5 lžic kakaa
1 vejce 
170 ml mléka
1 prášek do pečiva
hořká čokoláda (na vaření)


Nejdříve si smícháme sypké suroviny (mouku, cukr, prášek, kakao), poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko a celé vajíčko. Do vzniklého hustšího těsta naláme čokoládu (nebo přidáme ovoce atd.). Těstem naplníme formičky (nebo košíčky nebo plech na muffiny, jak je libo :) ) asi do dvou třetin. Muffiny můžeme ještě libovolně ozdobit (třeba lentilkami nebo ovocem). Pečeme 10 minut při 180 stupních a potom teplotu a pečeme ještě dalších 10 minut. Muffiny nejsou skoro vůbec sladké, což nemusí vyhovovat každému.

Není nic lepšího, než když kousnete do muffinu a narazíte na kousek rozpuštěné čokolády! A garantuji Vám, že tyhle muffiny jsou tak dobré a hutné, že Vám bude stačit jeden (aspoň na chvíli určitě :) ).













Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Vypadají výborně.:) Někdy určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, určitě vyzkoušej a pak dej vědět, jestli Ti chutnaly :) :)

      Vymazat